Nimiä, lukuja ja faktoja 

Bayer-konserni

Bayer on maailmanluokan innovaatioyritys, jonka ydinosaaminen keskittyy terveydenhuoltoon ja maatalouteen. Olemme jo yli 150 vuoden ajan kehittäneet uusia molekyylejä innovatiivisiin tuotteisiin ja ratkaisuihin, jotka parantavat ihmisten, eläinten ja kasvien terveyttä. Tutkimus- ja tuotekehitystoimintamme perustuu elävien eliöiden biokemiallisten prosessien syvälliseen ymmärtämiseen.

Bayer Cross 

Bayerin tavoitteena on saavuttaa ja säilyttää johtava asema markkina-alueillamme ja tuottaa näin lisäarvoa asiakkaillemme, osakkeenomistajillemme ja henkilöstöllemme.

Strategiamme tavoitteen saavuttamiseksi on auttaa ratkaisemaan ihmiskuntaa kohtaavia haasteita. Toteuttamalla strategiaamme hyvin pyrimme samalla vahvistamaan yrityksemme menestystä.

Bayer on sitoutunut noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita ja toimimaan yhteiskunnallisesti ja eettisesti vastuuntuntoisella tavalla ja samalla kunnioittamaan osakkeenomistajiensa etuja. Bayerin motivoituneella henkilöstöllä on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä työssään.


 


Tämä kaikki sisältyy missioomme:

Bayer: Science For A Better Life

Organisaatio

Liiketoiminta on toimialojen vastuulla

 

Reseptivalmisteiden_liiketoiminta
Reseptivalmisteiden toimiala, Pharmaceuticals, keskittyy reseptilääkkeisiin sydän-, veri- ja silmäsairauksien sekä naistentautien ja syöpien alueilla. Tähän toimialaan kuuluu myös Radiologian liiketoimintayksikkö, joka markkinoi diagnostisia kuvantamislaitteita ja niiden käytössä tarvittavia varjoaineita.

 

Kuluttajatuotteiden_liiketoimintaKuluttajatuotteiden toimiala, Consumer Health,  markkinoi pääosin reseptivapaita lääkkeitä, ravintolisiä ja muita itsehoitovalmisteita. Maailmanlaajuisesti tunnettuja tuotteita ovat esimerkiksi Clarityn™, Aspirin®, Aleve™, Bepanthen®/Bepanthol®, Canesten®, Dr. Scholl’s™ ja Coppertone™.

  

Kasvinsuojelun_toimiala Kasvinsuojelun toimiala, Crop Science, keskittyy siemeniin, kasvinsuojeluun ja tuholaisten torjuntaan. Liiketoimintayksikköjä on kaksi: Crop Protection / Seeds ja Environmental Science. Crop Protection / Seeds -yksiköllä on laaja valikoima korkealuokkaisia siemeniä sekä innovatiivisia kemiallisia ja biologisia tuotteita tuholaisten torjuntaan. Kattava asiakaspalvelu tukee modernin ja kestävän maanviljelyn kehittämistä. Environmental Science -yksiköllä on laaja valikoima tuotteita ja palveluita tuholaisten torjuntaan kotona, puutarhassa ja metsätaimitarhoissa.

 

 Animal_Health Tuotanto- ja seuraeläimille tarkoitettuja tuotteita markkinoi kasvinsuojelun toimialaan kuuluva Animal Health -liiketoimintayksikkö.


 

  


Keskeiset palvelutoiminnot

Palvelutoiminnot Konsernin toiminnot ja Bayerin erilliset palveluyritykset palvelevat koko konsernia.
 

Currenta Palveluyritys Currenta hoitaa Saksan suurinta kemikaalitehdasverkostoa. Tehtaat sijaitsevat Leverkusenissa, Dormagenissa ja Krefeld-Uerdingenissä.

 

 

 


 

Covestro* (aiemmin Bayer MaterialScience) tunnetaan korkealaatuisten materiaalien ja innovatiivisten menetelmien toimittajana. Näitä materiaaleja ja menetelmiä hyödynnetään laajasti erilaisissa, jokapäiväisessä elämässä käytettävissä tuotteissa.

 


 

 

Hyvä hallintotapa

Hyvää hallintotapaa johtavat seuraavat toimielimet:

 

Hallitus (Board of Management) 8 jäsentä, puheenjohtaja: Werner Baumann
Hallintoneuvosto (Supervisory Board) 20 jäsentä, puheenjohtaja: Werner Wenning

 

Tuotteet

 

 

 

Tuotteidemme avulla teemme osamme aikamme tärkeimpien haasteiden ratkaisemisessa. Maailman kasvava ja jatkuvasti ikääntyvä väestö tarvitsee parempaa lääkehoitoa ja riittävän ruoantuotannon. Bayer parantaa ihmisten elämänlaatua ehkäisemällä, lievittämällä ja parantamalla sairauksia sekä auttamalla varmistamaan korkealaatuisen ruoan, rehun ja kasviperäisten raaka-aineiden saatavuuden.

 

Parhaiten myyvät Bayerin tuotteet:

  • terveydenhuollon alueella: Xarelto®, Kogenate®, Betaferon®/Betaseron®/Mirena®-tuoteperhe, Nexavar®

  • maatalouden alueella: Confidor® / Gaucho®, Nativo®-tuoteperhe, Nunhems®, Basta®/ Liberty®, Prosaro®-tuoteperhe


 

Toimipaikat

Bayeria edustaa eri puolilla maailmaa 75 maassa noin 300 yritystä. Kansainvälinen pääkonttori on Leverkusenissa Saksassa. (Tilanne 31.12.2014.)


 


 

Henkilöstö

Konsernilla on henkilöstöä eri puolilla maailmaa yhteensä 102 168. Luku on päivältä 30.9.2015, eikä sisällä Covestron eli entisen MaterialSciencen henkilöstöä.

 

 Henkilosto

 


 

Bayerin osakkeet

 


 

Avainlukuja

 

 

Bayer Group 2013 mrd euroa 2014 mrd euroa  Muutos %
Nettomyynti 40,157 42,239 +5,2
EBIT1 4,934 5,506  +11,6
EBIT ennen erikoiseriä2
5,773 5,944  +3,0
EBITDA3 7,830 8,442  +7,8
EBITDA ennen erikoiseriä2
8,401 8,812  +4,9
Tulos ennen veroja
4,207 4,525  +7,6
Nettotulos 3,189 3,426  +7,4
Osakekohtainen tulos (€)5 3.86€ 4.14€  +7,3
Bruttokassavirta7 5,832 6,820  +16,9
Nettokassavirta8 5,171 5,810  +12,4
iInvestoinnit 2,155 2,490  +15,5
Tutkimus- ja tuotekehityskulut
3,406 3,574  +4,9
Osinko per osake (€) 2.10€ 2.25€  +7,1

1-8 määritelmät Bayer Group Key Data -taulukosta

 

 

Myynnin jakautuminen vuonna 2014 (vuosi 2013 suluissa)

Myynti liiketoiminta-alueittain vuonna 2014
Bayer-konsernin talouskatsaukset


*aiemmin Bayer MaterialScience

Päivitetty: 25.07.2016  Copyright © Bayer Oy
http://www.bayer.com