Bayer Suomessa

Bayer tarjoaa monipuolisia ratkaisuja suomalaisen terveydenhuollon ja  maatalouden alati kehittyviin tarpeisiin.

tuotanto_pieni Zoom image

Tuotevalikoimassamme Suomessa ovat reseptilääkkeet, itsehoitovalmisteet sekä maatalouden kasvinsuojeluaineet sekä torjunta-aineet. 

 

Yhtiön Espoon toimipisteessä toimii Bayerin Pohjois-Euroopan alueorganisaation,Bayer Nordicin, pääkonttori.


Tuotantolaitos

Turussa sijaitseva tuotantolaitos on yksi konsernin globaaleista lääkealan tuotantolaitoksista, jossa valmistetaan lääkkeitä yli sataan maahan. Keskeiset osaamisalueet ovat polymeeripohjaiseen lääkeannosteluteknologiaan perustuvien tuotteiden sekä tablettien ja kapselien valmistus.

Tutkimus ja tuotekehitys

Tutkimuksemme ja tuotekehityksemme suomalaista erikoisosaamista on polymeerien käyttö lääkeaineiden pitkäaikaisessa annostelussa. Polymeeripohjainen lääkeannosteluteknologia mahdollistaa lääkeaineen annostelun entistä kohdennetummin ja sen avulla voidaan tehdä tuotteita, joiden käyttöaika on muutamasta kuukaudesta jopa useisiin vuosiin. Uusia valmisteita ehkäisyyn ja hormonihoitoon tutkitaan ja kehitetään jatkuvasti.

Espoossa sijaitsee yksi Bayerin suurimmista globaaleista kliinisen tutkimuksen yksiköistä. Espoon kliinisen tutkimuksen henkilöstö ohjaa uusien lääkkeiden kliinisiä tutkimuksia sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. 

Henkilöstö

Bayer työllistää Suomessa noin 800 henkilöä. Bayer Oy:n toimipisteet ovat Turussa ja Espoossa. 

Bayer Oy:n historia

Nykyisessä Bayer Oy:ssä yhdistyy kahden yrityksen historiaa.

Vuonna 1945 kolme suomalaista, Henrik Stenbäck, Fritz Welcher ja Max Staudinger perustivat yhtiön, jonka nimeksi tuli Oy Stewesta Ab. Yritys edusti Saksan kemian teollisuutta. Vuonna 1958 osa Stewestan osakekannasta siirtyi Bayerille, ja vuonna 1967 yhtiön nimi muuttui Oy Suomen Bayer Ab:ksi osakekannan siirryttyä kokonaan Bayerille.

Toinen haara sai alkunsa osana Huhtamäki-konsernia vuonna 1946, jolloin Huhtamäki perusti tytäryhtiön, joka toimialana oli terveyttä edistävien tuotteiden valmistus. Jo vuonna 1949 ruoan ja lääkkeiden valmistus erotettiin eri yhtiöille. Lääkeyhtiö Leiras sai alkunsa. Huhtamäki hankki omistukseensa myös muita lääkeyhtiöitä ja vuonna 1988 lääkkeisiin erikoistuneet tytäryhtiöt yhtiöitettiin. Vuonna 1989 yhtiö sai uudeksi nimekseen Huhtamäki Oy Leiras. Vuonna 1992 Leiraksen toiminnot siirrettiin omaksi yhtiökseen ja Leiras Oy syntyi. Jo 1950-luvulta lähtien yhtiö teki paljon yhteistyötä ulkomaisten lääkeyritysten, kuten saksalaisen Schering-konsernin kanssa. Yhteistyö vahvistui vuosien varrella kunnes vuonna 1996 Schering AG osti Leiras Oy:n. Leiras Oy ja Schering-konsernin tuotteita Suomessa markkinoinut Schering Oy yhdistyivät vuonna 2003, ja yrityksen nimeksi tuli Schering Oy.

Vuonna 2006 Bayer AG hankki Schering AG:n omistukseensa. Suomessa Bayer Oy ja Schering Oy yhdistyivät, ja toimintansa aloitti kaksi yhtiötä, Bayer Schering Pharma Oy ja Bayer Oy. 1.1.2011 Bayer Oy ja Bayer Schering Pharma Oy yhdistyivät Suomessa. Toiminta jatkuu Bayer Oy:n nimellä.

 

 

 

 

 

 

 

Päivitetty: 08.01.2016  Copyright © Bayer Oy
http://www.bayer.com