Jatkuvia investointeja ja uusia teknologioita

Tutkimus- ja tuotekehitysosaaminen

Erinomainen tutkimus- ja tuotekehitysosaaminen on Bayerin menestyksen perusta. Henkilöstömme tiedot ja taidot ovat arvokkain resurssimme. Kehitämme uusia molekyylejä ja teknologioita tutkimuspainotteisilla lääketieteen ja nykyaikaisen maatalouden aloilla sekä investoimme jatkuvasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen.
Vuonna 2017 Bayer käytti 4 504 miljoonaa euroa tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Tämä vastasi 9,8 prosenttia yrityksen myynnistä. Bayerin tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa työskentelee eri puolilla maailmaa yli 14 000 henkilöä.

Kansainvälinen Open Innovation -verkosto

Yhteistyökumppanuudet ovat olennainen osa Bayerin innovaatiostrategiaa. Tämän vuoksi teemme yhteistyötä kasvuyritysten, yliopistojen ja korkeakoulujen, muiden yritysten, tavaran- ja palveluntoimittajien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Avoimeen innovaatiokulttuuriin kannustava verkosto kattaa yrityksen kaikki osat arvoketjun varrella. Open Innovation -portaali tarjoaa mahdollisuuden yhteistyöhön kaikkialla yrityksessä. Bayer investoi myös riskipääomarahastoihin, joista rahoitetaan mm. life science -aloilla toimivia kasvuyrityksiä.

Uraauurtavia teknologioita Life Science -alalla

Strateginen innovaatioyksikkömme Leaps by Bayer keskittyy uusiin uraauurtaviin teknologioihin. Toukokuussa 2016 Bayer ja irlantilainen ERS Genomics tekivät sopimuksen, joka antaa Bayerille mahdollisuuden käyttää ERS:n genomin muokkaukseen liittyviä CRISPR-Ca9-patentteja. Sopimus antaa Bayerille oikeuden tämän teknologian käyttöön määritellyissä tutkimussovelluksissa tietyillä strategisilla alueilla. Elokuussa 2016 aloitti toimintansa Casebia Therapeutics, joka on Bayerin ja CRISPR Therapeuticsin maaliskuussa 2016 perustama yritys. Casebia Therapeuticsilla on toimipaikat Yhdysvalloissa Cambridgessä ja San Franciscossa. Yrityksen tavoitteena on olla edelläkävijä ja kehittää uusia hoitoja verisairauksiin, sokeuteen ja synnynnäiseen sydänsairauteen. Joulukuussa 2016 Bayer ja Versant Ventures perustivat yrityksen BlueRock Therapeutics, joka toimii jatkossa regeneratiivisen lääketieteen alueella. Yrityksen tavoitteena on kehittää tehokkaita hoitoja, jotka perustuvat indusoituihin pluripotentteihin eli erittäin monikykyisiin kantasoluihin (iPS-solut, englanniksi 'induced pluripotent stem cells'). Hoidoilla on tarkoitus parantaa sydän- ja verisuonisairauksia, neurologisia sairauksia ja keskushermoston sairauksia.

Patentit suojaavat Bayerin immateriaalioikeuksia

Maailmanlaajuisesti luotettava immateriaalioikeuksien suoja on erityisen tärkeä Bayerin kaltaiselle innovaatioyritykselle. Tämän vuoksi pyrimme hankkimaan valmisteillemme ja teknologiallemme patenttisuojan tärkeillä markkina-alueilla lainsäädännöstä riippuen. Vuoden 2017 lopulla Bayer omisti eri puolilla maailmaa yhteensä noin 48 100 voimassa olevaa patenttihakemusta ja patenttia, joiden suojan piiriin kuuluu yli 4 700 keksintöä.