Paikallista apua suomalaisille perheille ja lapsille

Tuemme SOS-lapsikylien toimintaa

SOS-Lapsikylä on vuodesta 1962 Suomessa toiminut lastensuojelun palveluita tarjoava yhdistys. Se on kansainvälisen, vuonna 1949 Itävallassa perustetun SOS Children's Villages -lastensuojelujärjestön jäsen.

Sijoitusta tarvitseville lapsille SOS-Lapsikylä tarjoaa koteja ja perheitä sekä tukee perheitä avohuollon keinoin.

SOS-lapsikylätoiminnan ytimenä ovat SOS-lapsikylissä olevat kodit, joissa lapsen on mahdollista kasvaa sijaisperheessä. Suomen SOS-lapsikylät sijaitsevat Kaarinassa, Espoossa, Tampereella, Vihannissa, Punkaharjulla ja Ylitorniolla. Lisäksi Jyväskylässä on mm. perhekuntoutusta ja tukihenkilötoimintaa tarjoava nuorisokoti, jossa on paikkoja 13—17-vuotiaille nuorille.

Vuosina 2010–2011 antamillamme tuilla on uudistettu muun muassa Kaarinan SOS-Lapsikylän leikkikenttä vastaamaan EU:n uusia turvallisuusvaatimuksia. Tuella kohennettiin lisäksi Kaarinan kylän muiden leikkialueiden turvallisuutta. Vuonna 2012 olimme mukana SOS-Lapsikylien kampanjassa uusien tukijoiden hankkimiseksi.

Vuosina 2013–2015 Suomen bayerlaiset ovat toteuttaneet jouluisen hyvän mielen kampanjan: jokainen Suomen SOS-lapsikylissä asuva lapsi on saanut esittää joululahjatoiveen, joka on sujautettu kuoreen ja ripustettu joulukuusiin Espoon ja Turun toimipisteissä Bayerin henkilöstön toteutettavaksi. Hanke lähti liikkeelle henkilöstön toivomuksesta saada tehdä jotain konkreettista yrityksen antaman tuen lisäksi.

Lue lisää SOS-Lapsikylistä ja liity mukaan tukijoukkoihin!