31.05.2017

Bayer lopettaa Essure® -valmisteen myynnin ja jakelun Suomessa

Bayer on päättänyt lopettaa Essure® -valmisteen myynnin ja jakelun Suomessa 25.6.2017 lähtien liiketoiminnallisista syistä. Essure® -valmisteen kysyntä Suomessa on ollut vähäistä ja jatkuvassa laskussa, eikä tilanteeseen ole odotettavissa muutosta.

 

Naiset, joille Essure® on asetettu, voivat jatkaa sen käyttöä turvallisesti, eikä heidän tarvitse olla huolissaan. Essure® -valmisteen hyöty-riskiprofiili on edelleen positiivinen, joka perustuu laajaan kliiniseen kehitysohjelmaan ja yli kymmenen vuoden käyttökokemuksiin maailmanlaajuisesti. Jos Essure® -valmisteen käyttäjällä on valmisteeseen liittyviä kysymyksiä, hänen tulisi keskustella niistä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

 

Bayer jatkaa edelleen Essure® -valmisteen käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten tukemista Suomessa. Bayer vastaa jatkossakin valmisteeseen liittyviin kysymyksiin ja raportoi Essure® -valmisteen epäillyistä haittatapahtumista viranomaiselle. Ota yhteyttä Bayerin lääketieteelliseen osastoon mikäli sinulla on Bayerin valmisteisiin liittyviä kysymyksiä medinfo@bayer.fi


Bayer on sitoutunut edistämään naisten terveyttä. Tämä tarkoittaa myös sen varmistamista, että ehkäisyyn on tarjolla erilaisiin tarpeisiin sopivia ehkäisyvaihtoehtoja. Bayerin valikoimaan Suomessa kuuluu jatkossakin sekä useamman vuoden ehkäisytehon tarjoavia ehkäisyvalmisteita että lyhytaikaisia ehkäisymenetelmiä.

 

Lisätiedot:

 

Aino Försti-Smith, viestintäpäällikkö, Bayer

020 785 8339 tai aino.forsti-smith@bayer.com

Päivitetty: 31.05.2017  Copyright © Bayer Oy
http://www.bayer.com