06.07.2017

Kunkku vai kääkkä? - Ikääntyminen keskusteluttaa SuomiAreenalla

Millaisesta elämästä ikääntyneet unelmoivat? Ovatko ikäihmiset nyky-yhteiskunnan kunkkuja vai kääkkiä? Entä onko meidän kaikkien mahdollista elää tulevaisuudessa entistä pidempään ja entistä terveempinä? Näitä kysymyksiä pohditaan Bayerin, Vanhustyön Keskusliiton ja Superliiton SuomiAreena-keskustelussa keskiviikkona 12.7.

Zoom image
Bayerin Tarja Jalava visioi keskustelussa tulevaisuuden terveysinnovaatioita.

Kunkku vai kääkkä? - keskustelu jakaantuu kolmeen osaan. Sen ensimmäisessä osassa pohditaan, onko sillä väliä, kuka meitä hoitaa. Aiheesta keskustelevat tuore ministeri Annika Saarikko ja Superin puheenjohtaja Silja Paavola.

 

Keskustelun toinen osa käsittelee tulevaisuuden terveysinnovaatioita ja sitä, miten ne mahdollistavat ihmisille entistä pidemmän ja terveemmän elämän. Visioistaan keskustelevat tulevaisuustutkija Ilkka Halava, Bayerin kliinisten lääketutkimusten johtaja Tarja Jalava sekä filosofi Maija-Riitta Ollila.

 

Keskustelun kolmannessa osassa Vanhustyön Keskuliitto kyseenalaistaa perinteiset käsitykset vanhenemisesta. Tabuja rikkovat vanhempi tutkija Marja Saarenheimo, professori emeritus Antti Eskola ja kansanedustaja Jani Toivola.

 

Keskustelut nivoo toisiinsa paitsi yhtenevä teema, myös energinen juontaja Katja Ståhl sekä eri osoiden välissä ja aikana lavalla nähtävä viihdyttäjä Jope Ruonansuu. Hänen rakastetulla Superpappa-hahmollaan on paljonkin sanottavaa ikääntyneiden asemasta nyky-Suomessa.

 

Keskiviikkona 12.7. klo 17.00-18.15 käytävää keskustelua voi seurata paikan päällä Porissa, Puuvillan kauppakeskuksessa. Keskustelua voi seurata myös suoran striimauksen välityksellä, tässä siihen linkki (aktiivinen keskustelun aikana).

 

Tunnelmaan voi myös virittäytyä jo nyt Jopen ja Katjan videon avulla. Somessa aiheesta keskustellaan tunnisteella #kunkkuvaikääkkä.

Päivitetty: 06.07.2017  Copyright © Bayer Oy
http://www.bayer.com