15.08.2017

Bayer Nordicin toimitusjohtaja vaihtuu

Suomessa Pohjois-Euroopan päämajaa pitävän lääkeyhtiö Bayer Nordicin toimitusjohtaja vaihtuu. Alueen toimintoja kuuden vuoden ajan vetänyt Oliver Rittgen siirtyy uusiin tehtäviin konsernin päämajaan. Uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Miriam Holstein.

Miriam Holstein Zoom image
Miriam Holstein
Maailman suurimpiin life science -yhtiöihin lukeutuvan Bayerin Pohjois-Euroopan toimitusjohtaja vaihtuu, kun Miriam Holstein siirtyy tehtävään konsernin päämajasta Saksasta. Samalla kuusi vuotta Suomessa vaikuttanut Oliver Rittgen siirtyy uusiin tehtäviin Saksan päämajaan.

"Kulunut kausi Pohjoismaissa on tarjonnut ainutlaatuisen näköalapaikan ja mahdollisuuden koko toimialan kehittämiseen. Olen ylpeä suomalaisesta terveysalasta, sen kasvuhalukkuudesta ja yhteistyökyvystä. On ollut ilo olla mukana luomassa tätä kasvua", Rittgen toteaa.

Rittgenin toimitusjohtajakausi on ollut merkittävä ajanjakso sekä koko toimialan kehitykselle että Bayerin toiminnoille Suomessa. Bayerin hormonikierukkaperhe Mirena rikkoi viime vuonna myyntiennätykset ja kohosi ensimmäisenä suomalaisena lääkevalmisteena miljardiluokkaan 1043 miljoonan euron myynnillään.

Alivaltiosihteeri Petri Peltonen Työ- ja elinkeinoministeriöstä korostaa Bayerin ja Oliver Rittgenin roolia koko toimialan veturina.

"Bayer on noussut lääkesektorin kärkitoimijaksi maassamme niin tuotekehitysinvestoinneissa kuin korkean teknologian viennissä. Toimitusjohtaja Oliver Rittgenin henkilökohtainen rooli tässä menestystarinassa on ollut huomattava. Hän on lisäksi monipuolisesti vaikuttanut koko suomalaisen terveysteknologiasektorin kehittymiseen ja kansainvälistymiseen johtamalla alan kansallisen kasvuohjelman valmistelua. Oliver ideoi myös Bayerin osallistumisen startup-tapahtuma Slushiin vuonna 2016", Peltonen toteaa.

Holstein toimitusjohtajaksi syyskuussa


Bayer Nordicin uusi toimitusjohtaja Miriam Holstein aloittaa tehtävässään 1.9.2017. Hän on aiemmin toiminut Bayer-konsernin yritysrahoituksesta vastaavana johtajana. Koulutukseltaan hän on oikeustieteiden tohtori.

Miriam Holstein aikoo panostaa työssään Bayerin yhteistyöhankkeisiin.

"Oliver on tehnyt ison työn ja saanut koko toimialan puhaltamaan yhteen hiileen Suomessa. Aion jatkaa hänen viitoittamallaan tiellä ja vahvistaa osaltani yhteistyömahdollisuuksia terveysalalla. Olen kuullut Suomesta ja Pohjoismaista paljon hyvää - tämä on poikkeuksellisen innovatiivinen alue ja täynnä mahdollisuuksia."

Holsteinin asemapaikka tulee olemaan Bayer Nordicin pääkonttori Espoossa. Holsteinin Suomeen muuttoa helpottaa hänen aviomiehensä suomalainen sukutausta.
Päivitetty: 15.08.2017  Copyright © Bayer Oy
http://www.bayer.com