Tiedotteet

18.09.2020

Investointi ehkäisyyn on investointi tasa-arvoon ja talouskasvuun

Lauantaina 26.9. vietettävä maailman ehkäisypäivä kiinnittää huomiota raskauden ehkäisyn saatavuuteen ja merkitykseen. Ehkäisyn on todettu parantavan naisten mahdollisuuksia kouluttautua ja työllistyä. Ehkäisy vaikuttaa suotuisasti myös talouden kehitykseen. lue lisää
26.08.2020
Ehkäisykierukoita viedään jo 130 maahan yli miljardilla eurolla

Bayer investoi 35 miljoonaa euroa Turun tuotantoon

Bayer Oy tekee 35 miljoonan euron investoinnin Turun tuotantolaitoksen tehostamiseen. Uusien tuotantotilojen rakentaminen alkaa syyskuussa ja tilojen on määrä valmistua vuoteen 2023 mennessä. Investoinnilla parannetaan osaltaan ehkäisytuotteiden toimitusvarmuutta ja varaudutaan potentiaaliseen kysynnän kasvuun.

lue lisää
06.08.2020

Turun kaupungilta ja Bayerilta ainutlaatuinen tiedekilpailu toisen asteen opiskelijoille

Beyond 2030 Challenge on kilpailu, joka kannustaa lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoita sukeltamaan tieteen ja teknologian maailmaan. Kaikille Lounais-Suomen toisen asteen opiskelijoille suunnatun kilpailun kunnianhimoisena tavoitteena on löytää luovia ratkaisuja, jotka pelastavat planeetan ja ihmisen. Samalla kannustetaan nuoria löytämään tekniikan alan ja luonnontieteiden lukemattomat ura- ja opiskelumahdollisuudet sekä lisätään eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Kyseessä on ensimmäinen Suomessa järjestetty julkishallinnon ja yksityisten yritysten yhteinen tiedekilpailu. lue lisää
29.04.2020

Bayer ja Satatuote lahjoittavat kasvovisiirejä koronaviruksen torjuntaan

Life Science -yritys Bayer ja raumalainen perheyritys Satatuote lahjoittavat yli 20 000 kasvovisiiriä terveydenhuollon ammattilaisten ja vanhuspalveluiden henkilöstön käyttöön. Tutkimus-, hoito- ja hoivapalveluiden turvalliseen toteuttumiseen tarvittavista suojavarusteista on tällä hetkellä pulaa. Lahjoituksen kohteina ovat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Satakunnan sairaanhoitopiiri ja Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala, jotka huolehtivat kasvovisiirien jakamisesta omien prosessiensa mukaisesti.

lue lisää
06.04.2020

Dimitri Qvintus Bayerin uudeksi yhteiskuntasuhdepäälliköksi

Bayerin uudeksi yhteiskuntasuhdepäälliköksi Suomessa on valittu Dimitri Qvintus. Pitkään erilaisissa viestintä- ja yhteiskuntasuhdetehtävissä toiminut Qvintus aloittaa tehtävässään 6.7.2020. Tehtävä on Bayerilla uusi. lue lisää
31.03.2020

Bayerin ja Orionin yhdessä kehittämälle Nubeqa-syöpälääkkeelle myyntilupa EU:ssa

Euroopan komissio on myöntänyt myyntiluvan Bayerin ja Orionin yhdessä kehittämälle eturauhassyöpälääkkeelle. Myyntilupa koskee kauppanimellä Nubeqa (vaikuttava aine darolutamidi) myytävää lääkettä, joka on tarkoitettu etäpesäkkeettömän, hormonaalisille hoidoille vastustuskykyisen eturauhassyövän hoitoon potilailla, joilla on suuri riski syövän leviämiseen. lue lisää
04.03.2020

Jennifer Hunt Bayer Oy:n Turun tuotantolaitoksen uudeksi johtajaksi

Bayer Oy:n Turun tuotantolaitoksen uudeksi johtajaksi on nimetty Jennifer Hunt, joka siirtyy tehtävään Bayer Oy:n Strategic Program Management Lead -tehtävästä. Hunt on aiemmin työskennellyt haastavissa kansainvälisissä tuotannon johto- ja kehitystehtävissä muun muassa Bio Product Laboratoryssa Englannissa ja Alvotechillä Islannissa.

Turun tuotantolaitoksen johtaja Peter Essen jää eläkkeelle Bayer Oy:stä maaliskuussa 2021. Johtotehtävistä Essen siirtyy strategisten projektin kehitystehväviin 1.4.2020 alkaen. Pitkän ja monipuolisen uransa aikana Essen on ollut tärkeä vaikuttaja Turun tehtaan sekä Bayer Nordic -alueen menestyksen rakentamisessa. Peter Essen on työskennellyt Turun laitoksen tuotannon kehitys- ja johtotehtävissä 40 vuoden ajan.

lue lisää
10.12.2019

Bayer lisää merkittävästi ponnistuksiaan kestävään kehitykseen

• Vuoden 2030 tavoitteena on yrityksen toiminnan hiilineutraalisuus.
• Vuoden 2030 kunnianhimoiset tavoitteet liittyvät terveyden ja ravitsemuksen saatavuuteen alhaisen tulotason ja alemman keskitulotason maissa sekä alueilla, missä niiden saatavuus on heikko.
• Mitattavissa olevat kestävän kehityksen tavoitteet sisällytetään johdon palkkioihin.

lue lisää
22.11.2019

Bayer haastaa startup-yhtiöitä tiiviimpään terveysteknologian yhteistyöhön – ”Yksin kehittämisen aika on ohi”

Terveysteknologian uusille innovaatioille on lähivuosina yhä suurempi tarve. Bayer Nordicin toimitusjohtaja Miriam Holstein sanoo, että yhteinen tekeminen on jo hyvässä vauhdissa, mutta sitä täytyy kehittää entisestään, jotta yhteiskunnan tarpeisiin voidaan vastata tarpeeksi nopeasti. Business Finlandin terveys- ja hyvinvointisektorin johtajan Minna Hendolin mukaan teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushissa terveysala on ollut jo monena vuonna yksi näkyvimmin esillä olleista aloista.

lue lisää
04.11.2019

Bayer on Suomen kärkiveronmaksaja vuonna 2018

Verohallinnnon tänään julkistamien verotustietojen mukaan Bayer on Suomen suurin yhteisöveronmaksaja, kun tarkastellaan yhtiöitä erillisinä yrityksinä Suomessa. Kun mukaan lasketaan Suomessa toimivien konsernien kaikkien yhtiöiden yhteenlasketut yhteisöverot, on listan kärki hieman erilainen*. Bayer maksoi viime vuonna yhteisöveroa 145 miljoonaa euroa. Bayer on ollut Suomen yhteisöveron maksajien kärkipäässä jo useita vuosia.

lue lisää