Tutkimusta, tuotekehitystä ja tuotantoa

Bayer Suomessa

Bayer tarjoaa monipuolisia ratkaisuja suomalaisen terveydenhuollon ja maatalouden alati kehittyviin tarpeisiin.

Tuotevalikoimassamme Suomessa ovat reseptilääkkeet, itsehoitovalmisteet sekä maatalouden kasvinsuojeluaineet sekä torjunta-aineet.

Yhtiön Espoon toimipisteessä toimii Bayerin Pohjois-Euroopan alueorganisaation, Bayer Nordicin, pääkonttori.

Tuotantolaitos

Turussa sijaitseva tuotantolaitos on yksi konsernin globaaleista lääkealan tuotantolaitoksista, jossa valmistetaan lääkkeitä yli sataan maahan. Keskeiset osaamisalueet ovat polymeeripohjaiseen lääkeannosteluteknologiaan perustuvien tuotteiden sekä tablettien ja kapselien valmistus.

Tutkimus ja tuotekehitys

Tutkimuksemme ja tuotekehityksemme suomalaista erikoisosaamista on polymeerien käyttö lääkeaineiden pitkäaikaisessa annostelussa. Polymeeripohjainen lääkeannosteluteknologia mahdollistaa lääkeaineen annostelun entistä kohdennetummin ja sen avulla voidaan tehdä tuotteita, joiden käyttöaika on muutamasta kuukaudesta jopa useisiin vuosiin. Uusia valmisteita ehkäisyyn ja hormonihoitoon tutkitaan ja kehitetään jatkuvasti.

Espoossa sijaitsee yksi Bayerin suurimmista globaaleista kliinisen tutkimuksen yksiköistä. Espoon kliinisen tutkimuksen henkilöstö ohjaa uusien lääkkeiden kliinisiä tutkimuksia sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti.

Henkilöstö

Bayer työllistää Suomessa noin 800 henkilöä. Bayer Oy:n toimipisteet ovat Turussa ja Espoossa.